Närbild på manuell stenhuggning

TJÄNSTER

Ombearbetning av befintliga och gamla gravstenar

My-Gravstensfirma åtar sig de uppdrag som normalt återfinns inom branschen såsom tillverkning av ny stenar, återanvändning av begagnad stenar, renovering av befintliga stenar, tvättning av stenar, säkring av stenar etc.

Då uppdraget avser tillverkning av ny gravsten arbetar vi främst med stenar som kyrkogårdarna ställt undan i stället för att bearbeta nya stenar eller importerade kinastenar.

Priser

Vi slipar om gamla stenar till nyskick och kan därför hålla låga priser.

Våra priser är modesta och börjar på ca 7000 kr för en förnyad sten. Ingravering av nytt namn och datum på plats kostar ca 6000 kr. Om den ska komma till verkstad för att bli tvättad och få kompletterande inskription och sen bli återmonterad på kyrkogården kostar ca 8000 kr.

Om du vill renovera en befintlig text i samband med en ny inskription så ordnar vi det. Förgyllning med nytt bladguld 23 k kostar 64 kr per tecken och ommålning 48 kr per tecken. Förgyllning eller ommålning av en dekor eller symbol kostar ca 1000 kr.

Idag vet man att en förgyllning eller målning av gravstenar håller mellan 8-13 beroende på stenens placering och väderleksförhållandena på platsen. Därför rekommenderar vi ofta ommålning eller förgyllning av samtliga texter om det har gått mer än 10 år.

Vi gör även gravering på små naturstenar, det vill säga stenar som inte formats som just gravstenar.

Besiktning och rengöring av gravstenar inom Storstockholm 1000 kr per timme, som i normala fall tar mindre än en timma per sten.

Vi vill gärna att du fyller i formuläret så noggrant du kan, behöver vi mer information om dina önskemål hör vi av oss så fort vi kan. Vill du ge oss mer information, så skicka gärna via vår mejl adress.

mailadress. info@mygravsten.se

Kollage av bilder som visar gravstensrenovering