Närbild på manuell stenhuggning

TJÄNSTER

textkomplettering, renovering och förnya gravstenar

Hur görs arbetet? 

Det beror på vad ni önskar!
Att bearbeta med en gravsten kan göras på olika sätt, vi gör på följande sätt.
Först och främst gör vi en besiktning av stenen, sen kommer vi att bedöma om arbetet bör göras på plats eller skickas till en verkstad. Om vi tycker att arbetet ska göras på plats blir det en rengöring sen gravering av texter, dekorer eller vad kan man önska. Men om det blir en verkstadsfråga, kommer vi att förnya stenen. Vilket betyder att det bli en omslipning och omgravering dvs att stenen ska se ny ut igen.

Vi strävar efter att återanvända stenen på bästa möjliga sätt som ska passa era önskemål. Och använder våra bästa förmåga för att leverera den bästa kvalitén men med minsta energiförbrukning samt med anpassning till era önskemål om kostnader.

NÅGRA PRISFÖRSLAG FÖR VÅRA TJÄNSTER

Vi erbjuder textinskription upp till 50 tecken i form av tillägg av nytt namn och datum på en normalstor sten för 6500 kr. Om den ska komma till verkstad för att bli tvättad och få kompletterande inskription och sen bli återmonterad på begravningsplatsen kostar det ca 8500 kr.

Om du vill renovera en befintlig text i samband med en ny inskription så ordnar vi det. Förgyllning med nytt bladguld 23 k kostar 64 kr per tecken och ommålning 48 kr per tecken. Förgyllning eller ommålning av en dekor eller symbol kostar ca 1000 kr.

Idag vet man att en förgyllning eller målning av gravstenar håller mellan 8-13 beroende på stenens placering och väderleksförhållandena på platsen. Därför rekommenderar vi ofta ommålning eller förgyllning av samtliga texter om det har gått mer än 10 år.

Vi gör även gravering på små naturstenar, det vill säga stenar som inte formats som just gravstenar.

Besiktning och rengöring av gravstenar inom Storstockholm 1000 kr per timme, som i normala fall tar mindre än en timma per sten.

Vi vill gärna att du fyller i formuläret så noggrant du kan, behöver vi mer information om dina önskemål hör vi av oss så fort vi kan. Vill du ge oss mer information, så skicka gärna via vår mejl adress.

mailadress. info@mygravsten.se

Före- och efterbilder, textkompletteringar gravstenar