Återanvända gamla gravstenar

Därför ska du välja en en begagnad gravsten

Genom att välja en återanvänd gravsten kan du minska miljöpåverkan, spara pengar och bevara det kulturella arvet. Att välja att återanvända en begagnad gravsten innebär att man ger nytt liv åt material som annars skulle kräva energi och resurser för att brytas, bearbetas och transporteras. Att välja en begagnad gravsten kan också vara en djupare, mer personlig handling. Det kan innebära att man tar sig tid att välja en sten med en särskild historia eller en speciell estetik som resonerar med en själv eller den avlidne. Genom att restaurera och anpassa en begagnad gravsten kan man skapa en unik och personlig minnesplats som hedrar den avlidne på ett meningsfullt sätt.

Hur minskas miljöpåverkan?

Genom att undvika att nya gravstenar tillverkas kan vi minska utvinningen av naturresurser och minska energiförbrukningen som är förknippad med tillverkningsprocessen och transporteringen. Detta minskar koldioxidutsläppen och bidrar till en mer hållbar framtid.

Hur mycket billigare blir det att köpa en återanvända gravsten?

Prisskillnaden kan bli mellan 10-70% billigare än en ny sten.

Hur mycket billigare blir det att köpa en återanvända gravsten?

Kostnaderna för en begagnad gravsten är avsevärt lägre än för en ny, vilket gör det till ett bra val för fler människor. Där familjer får möjlighet att spara pengar i en tid då kostnaderna för begravningar kan vara betungande. Prisskillnaden kan bli mellan 10–70% billigare än en ny sten.

Då många gamla gravstenar har konstnärligt värde och kan vara en del av det kulturella arvet. Kan återanvändning av dessa gravstenar vara en form av kulturell och historisk bevarande från tidigare generationer där vi kan hålla minnet av våra förfäder levande och upprätthålla en länk till vårt historiska arv för framtida generationer att uppskatta. Varje begagnad gravsten genomgår en noggrann renoveringsprocess som säkerställer att den är i utmärkt skick och kan anpassas efter dina specifika behov och önskemål. Detta inkluderar slipning, omgravering och montering, vilket gör det till en bekväm och heltäckande lösning för att hedra dina nära och kära på ett värdigt sätt

Nästa steg för att skaffa en omgjord gravsten.

På de flesta begravningsplatser och kyrkogårdar finns värdefulla gravstenar som inte längre används. När gravplatser återlämnas tillfrågas alltid gravrättsinnehavare om gravstenen får återanvändas. Kyrkogårdsförvaltningen bedömer om gravstenen fortfarande har god kvalitet för återanvändning och avidentifiering innan den lämnas för omarbetning. Dessa stenar kan vi avidentifiera, slipa om och gravera nya texter på. På så sätt kan man få en ny vacker gravsten. En sådan sten hittar ni antingen själva på begravningsplatser och kyrkogårdar eller kan vi vara er behjälpliga med detta. Då har vi etablerat nära samarbete med flera kyrkogårdsförvaltningar för att hantera dessa stenar på ett effektivt sätt.

Pris för en omgjord gravsten ca. 11990kr

Genom att välja en återanvända gravsten kan du minska miljöpåverkan, spara pengar och bevara det kulturella arvet.

Pris 11990kr, det som ingår i priset:

 • Transport
 • Montering
 • kyrkogårdens godkännande
 • Omslipning av texten
 • Omgravering av samtliga text
 • Ommålning av samtliga text i valfri färg.

Omslipning av små och väldigt stora gravstenar

Många gamla gravstenar har konstnärligt värde och kan vara en del av det kulturella arvet. Genom att återanvända dessa gravstenar bevaras deras historiska och konstnärliga värde för framtida generationer att uppskatta.

Har ni en väldigt stor gravsten som du önskar att återanvända, är intresserad av att få en exat, kostnadsfri offert, ber vi dig vänligen att skicka följande uppgifter

 • Dina kontakt uppgifter
 • informationen, bild om stenen
 • Namn på kyrkogård

För att skicka oss informationen kan du antigen använda vår kontakt formulär längst ner på sidan eller ring oss och berätta.

Omarbetning på gravstenar som har konstnärligt värde

Omslipning av avancerade gravstenar på plats

Pris: Från 14990 kr för omarbetning av gravstenar Detta kan ingå i priset

 1. Resan fram och tillbaks
 2. Enklare rengöring av stenen
 3. Kyrkogårdens godkännande
 4. Omslipning av texten
 5. Omgravering av texten
 6. Ommålning av samtliga text i valfri färg.

För att skicka oss informationen kan du antigen använda vår kontakt formulär längst ner på sidan eller ring oss och berätta.

Kontakta oss

Är du intresserad av våra koncept? Vi hjälper dig att välja rätt återvunna gravsten. Boka en konsultation eller lämna dina uppgifter så hör vi av oss Vår expertis och hantverksskicklighet garanterar att alla arbeten utförs med största respekt och omsorg.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå